At lave Youtube videoer

Youtube er blevet en ting for sig selv inden for de sidste par år; bølgen af individer som har kunnet opnå en fanskare, som de kan influere (deraf titler som ‘influencer’, m.m.) har været så kraftig, at de fleste personer i dag har en konto på youtube, hvor de enten ser eller skaber Youtube videoer. Næsten 300 timers video bliver uploadet til Youtube hvert minut; et helt og aldeles voldsomt tal, som både kan ses positivt og negativt for en kreatør.

Mængden af videoer ud over ens egen kan både være fortalende for at man selv kan gøre det samme, men kan også virke afskrækkende, i den forstand, at det føles som om ens stemme druknes i mængden af andres indhold. Derfor vil der i de følgende afsnit blive talt om hvordan du sørger for at skille dig ud fra mængden.

Hvorfor lave videoer på Youtube?Hvorfor lave videoer på Youtube?

Youtube er et godt socialt medie, da det har en solid mængde følgere og brugere som alle sammen interesserer/specialiserer sig inden for bestemte områder. Dette er en del af sidens versatile natur, som gør at næsten alle vil kunne lave indhold, som vil skabe interesse hos en bestemt gruppe mennesker. Især mange unge mennesker, bruger youtube dagligt og er derved en nem fokusgruppe for nye skabere.

Ved at tage forbehold for hvem du laver indhold til, vil det være langt nemmere for dig at opnå de mål, du har sat for dig selv som privat person / virksomhed, som har tænkt sig at bruge youtube som en potentiel forretningstjeneste fremfor en almindelig persons ‘dagbogsmedie’, som siden altså også kan bruges til. Her er fokusset dog lagt på folk, som ønsker at udbrede deres virksomhed / indflydelsesniveau.

Hvordan kommer du i gang?Hvordan kommer du i gang?

  • Helt basalt: Et kamera, du kan optage på. Hvis du først lige er startet ud kan din smartphones kamera, eller din laptops kamera, sagtens bruges.
  • Et godt internet: For mange, kan et ‘almindeligt’ internet være rigeligt når de skal uploade videoer, men hvis dine videoer løber over 20 minutter, kan det være en god idé at investere i et internet med hurtigt upload, da ‘rendering’ tiden ellers kan løbe op over mange timer.
  • En niche: Find den ting, du vil have folk til at høre om; hvad er det, der gør, at folk har lyst til at komme og se dine videoer, og vigtigere endnu, komme tilbage efter mere?
  • Pålidelighed: Lav et skema for hvornår du vil uploade, og overhold det. Det er den nemmeste måde at skabe dig et audiens der vil komme tilbage hver uge / måned.

Det økonomiske aspekt i YoutubeDet økonomiske aspekt i Youtube

Youtube, som mange andre medier og bloggeinstallationer, har et aspekt i sig, som er drevet af / om penge. Dette er intet nyt og er også noget som der især er meget snak om i Youtube-fællesskabet lige nu, med nogle af de største Youtubere som tjener millioner af kroner på deres videoer.

For at få reklamer spillet inden dine videoer, kan det være vigtigt at overveje hvilke emner du snakker om, og hvilket sprog du bruger. Mange videoer får nemlig fjernet deres reklamer, hvis personens eget indhold ikke kan reflektere det image, som firmaet vil have vist. Det samme gør sig gældende for sponsorer, som ofte vil have en liste med krav for hvad du skal sige / gøre i din video for at få sponsoreret din video. Gør dine videoer til betalingsmiddel ved at oprette forbindelse til et monetiserings firma.